توجه کنید، تمامی مطالب درج شده به صورت مقاله علمی می باشد.
لذا قبل از هر عملی تست حساسیت انجام پذیرد و در صورت بروز حساسیت به پزشک مراجعه شود.
آیا می خواهید به صورت حرفه ای و تخصصی و کاملا ساده، نحوه و چگونگی ترکیب رنگدانه های رنگ مو را یاد بگیرید؟ پس این مقاله را از دست ندهید.
همانطور که می دانید در طبیعت بیش از میلیون ها طیف رنگی وجود دارد که چشم انسان قادر به دیدین اغلب آنها نیست. متعاقبا این امر باعث می شود، اکثرا طیف هایی در رنگ مو به کار رود که برای چشم انسان قابل تشخیص باشد.
تناژ رنگی
تمام تولید کنندگان به طور کلی از پیگمنتهای رنگهای اصلی برای بخش اعظم تناژهای رنگی استفاده می کنند. برای درک بهتر رنگدانه های اصلی و طبیعی مطلب (کاربرد رنگ مو نچرال در ترکیبات رنگی) را مطالعه نمایید.
در حالیکه قبلا هم گفته ایم انواع تناژ رنگی وجود دارد، اما در اکثر مواقع برای رسیدن به یک تناژ ایدآل نیاز است که موهای ما هم همکاری لازم را در خنثی شدن یا پذیرفتن تناژ رنگ موی مذکور داشته باشند.
قطعا شما هم بسیار شنیده یا دیده باشید که هنگامی که یک مو را رنگی روشنتر از خود مو می گذاریم، کمی رنگدانه نارنجی و یا زرد دیده می شود، که نیازمند رنگساژ می شویم. در همین پیج به صورت خیلی ساده نحوه تهیه رنگساژ را در مطلب (چگونه با رنگ و اکسیدان رنگساژ بسازیم) توضیح می دهیم.
حال اینکه چه چیزی باعث پدیدار شدن این رنگدانه است؟
در واقع باید اینچنین گفت که هر آنچه مو تیره تر باشد، دارای رنگدانه نارنجی بیشتری است. به زبان دیگر می توان گفت که این تراکم رنگدانه قرمز و نارنجی و طیف گرم هست که مو را تیره یا مشکی نشان می دهد.
به طور مشخص شما زیر نور خورشید یا پرژکتور و لامپ اگر به مو رنگ نشده شخصی که رنگ موهایش تیره است نگاه کنید انعکاس رنگدانه نارنجی را در موی ایشان می بینید.
این همان رنگدانه ای هست که به محض اینکه رنگ مو یا دکلره روی مو میرود، بیرون آمده و با رنگدانه های رنگ مصنوعی ترکیب می شود و تناژی که شما در آلبوم دیده اید را تغییر می دهد.
جهت آشنایی با پرمصرف ترین رنگدانه در ایران جهت کنترل زردی نارنجی مو به مطلب (رنگ دودی) مراجعه نمایید.
در ادامه با ما همراه باشید تا کاربرد رنگدانه ها را به اختصار توضیح دهیم.
جدول دایره رنگی
شاید شما از قبل یا از دوران تحصیل ابتدایی تا حدودی با جدول رنگی یا دایره رنگی آشنایی داشته باشید.
عموما در آلبوم های رنگ مو این جدول یا دایره رنگی چاپ می شود و شما می توانید با کمک گرفتن از آن بیشتر با کارایی رنگدانه های موجود در رنگ مو یا واریاسیون آشنایی پیدا کنید.
- رنگ هایی چون آبی و سبز بسیار قدرتمند هستند برای کنترل قرمزی و نارنجی و بلعکس.
- رنگ هایی چون بنفش بسیار در کنترل زردی موثر هستند و بلعکس.
- رنگ هایی چون دودی و خاکستری برای کنترل نارنجی موثر هستند و بلعکس.
- رنگ هایی چون طلایی برای کنترل بادمجانی و صورتی موثر هستند و بلعکس.
- رنگ هایی چون نارنجی برای کنترل آبی موثر هستند و بلعکس.
به جدول دایره رنگی دقت نمایید.
در ابتدا خاطر نشان می کنیم که تمام تناژها امکان ترکیب با هم را ندارند. در نتیجه عموما ترکیبات رنگها سرد با هم صورت می گیرد و رنگهای گرم با هم ترکیب می شوند.
البته این یک اصل کلی نیست و در بعضی مواقع نسبت به نتیجه کار ترکیب های خاص امکانپذیر می شود، در نتیجه می شود رنگها خاصی از ترکیب تناژ سرد و گرم به دست آورد که جذاب و زیبا باشند.
تناژ سرد و گرم
چه تناژهایی سرد محسوب می شوند: رنگهایی چون خاکستری دودی بنفش سبز و آبی سرمه ای.
چه تناژهایی گرم محسوب می شوند: رنگهایی چون قرمز قهوه ای نارنجی زرد و طلایی.
از پرکاربردترین ترکیبات رنگهای سرد: می توان به ترکیب آبی و دودی و یا خاکستری و بنفش اشاره کرد. و از پرکاربردترین های ترکیب رنگهای سرد و گرم میتوان به ترکیب بنفش و طلایی اشاره کرد.
بهترین نتیجه رنگی همیشه روی تار موهای بلوند حاصل می شود و در هنگامی که مو روشن یا بلوند را با رنگ مو رنگ می کنید زودتر به نتیجه مورد نظر می رسید، که البته باید توجه داشته باشید آسیب یکبار دکلره کردن از یکبار رنگ کردن بیشتر است، پس اگر با تکرار رنگ کردن مشکلی ندارید، حتما طبق اصول از رنگ مو استفاده کنید. البته که بعد از دکلره با ترکیب رنگ از رنگساژ استفاده می شود. جهت آشنایی بیشتر با رنگ ها خاص به مطلب (رنگدانه های حرفه ای و خاص در برندهای مختلف) رجوع شود.